Besluit toegankelijkheid voor personen met een handicap of chronische ziekte
Reactie
Naam
|
Dhr. M. Korper
|
Plaats
|
Amsterdam
|
Datum
|
5 november 2016
|
Vraag1
Wat vindt u van de wijze waarop de geleidelijke verwezenlijking van algemene toegankelijkheid en eenvoudige voorzieningen zijn verwoord?
De verwoording is typerend voor de overheid past bij overheidsjargon o.a. door het inbouwen van een "ontsnappings clausule" (het moet geleidelijk mag niet duur zijn en echt verplicht is 't ook niet!) zodat iets wat op een belofte lijkt gemakkelijk kan worden verbroken.
Wanneer je als overheid tegen de Nederlandse burger zegt: u leeft in een participatiemaatschappij dan moet dat wel voor iedereen gelden!!!
Als de overheid en de maatschappij Nederlanders met een zeer ernstige handicap of chronische ziekte niet binnen de samenleving wenst hen geen gelijke rechten wil toekennen en niet wil dat zij meedoen, wees daar dan duidelijk in.
Indien u als overheid en wij als samenleving hen echter wel een waardig leven wensen met gelijke rechten dan wordt het nu toch wel eens tijd om in actie te komen en daar voor te zorgen.
Vraag2
xx
Ik ben van mening dat de overheid ook inzake dit besluit en relevante aspecten t.a.v. de burger met een handicap of chronische ziekte zich dusdanig opstelt dat dit zeer sterk lijkt op het zich voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder daar volledig achter te staan of de daaraan verbonden normen en waarden zelf in praktijk te brengen.
Persoonlijk vindt ik dat u als overheid zich veel te vaak in vage terminologie hult en maar al te vaak zijn de zwakkeren in de samenleving de dupe van ondoordachte plannen van u als overheid.