Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tijdelijke Subsidieregeling Vuurwerkverbod Covid19 detailhandel 2

Reactie

Naam Beekhoven Vuurwerk Amsterdam (Dhr. J. Beekhoven)
Plaats AmsterdaM
Datum 11 januari 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.
LET OP: Er loopt tot en met 31 januari 2022 ook een Regeling over opslag en vervoer.

Fijn om te weten dat het reageren kan tot 31-01 want het maakt nog al verschil of je voor de jaarwisseling of nu reageert. Waarom? Omdat de regeling voor bijna 100% hetzelfde is als die van 2021 terwijl de jaarwisseling anders is verlopen. Fijn dat er 1000 euro als vaste vergoeding extra bij is gekomen en dat het per vestiging tot max. 5 verhoogd is maar 3500 was al te weinig! Zeker gezien er zoveel vuurwerk is afgestoken en wat is aangeschaft in België en dan maar niet te hebben over de grootste boosdoener zwaar verboden vuurwerl wat massaal het land binnen is gekomen met grootste gevolgen zie cijfers veiligheid nl cijfers! Wij als verkopers moeten nu minimaal 65% gecompenseerd worden, dat is geen 4500 euro!
Tevens is de TVL regeling voor velen weer totaal nutteloos omdat er genoeg zaken zijn die omzet hebben gedraaid in een naaste handel (fietsenzaak, ijzerwarenzaak, tuinbedrijven) en dus niet komen aan de 20% omzetdaling! En de 6% vergoeding over omzet x2 is leuk maar ook deze had minimaal 50% moeten zijn! De overheid had de hoop dat heel Europa in lockdown ging maar niets bleek minder waar en zij mogen zich kapot schamen dat het zo verlopen is en de branche benoemen als ruimhartig te worden gecompenseerd. Wat een blunder en domper, te triest voor woorden.
Er zijn en gaan bedrijven aan kapot, tevens zou er "onderhandeld" kunnen worden over deze regeling maar men zegt dan bij het ministerie dan gaat het langer duren en wordt er pas eind 2022 gecompenseerd naar jullie. Wat een machtsvertoon.

Dus resumé, deze regeling, waar afgelopen jaar misschien een deel mee geholpen was van de ondernemers omdat er begrip was en het verbod zou eenmalig zijn, slaat werkelijk alles. Als het ministerie en de overheid echt van ons af wilde zijn dan hadden ze ons nu echt goed uitgekocht! Nu extra kansen en strijdlust om verder te vechten voor deze traditie want datbis gezien afgelopen jaarwisseling doordat massaal mensen vuurwerk afsteken. Niet uit protest, niet omdat ze het zat waren nee omdat het leeft en de traditie in ons hart zit in Nederland!

Met vriendelijke groet

Beekhoven Bikes Vuurwerk Amsterdam

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht