Tijdelijke Subsidieregeling Vuurwerkverbod Covid19 detailhandel 2

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Hengelo
Datum 26 januari 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.
LET OP: Er loopt tot en met 31 januari 2022 ook een Regeling over opslag en vervoer.

Hallo,
Wij willen reageren op de subsidieregeling vuurwerkverbod 2021. Het verbod kwam veel te laat. Daardoor hebben we veel meer kosten gemaakt dan het jaar daarvoor. Onze folders waren al gedrukt. Deze konden we nu in de papierversnipperaar doen. Ook hadden wij al vuurwerk binnen. Dit konden we gelukkig terug sturen naar onze leverancier. Maar hier waren wel weer kosten aan verbonden.
Ook het totale omzetverlies is dit jaar hoger dan vorig jaar. De consument gaf al duidelijk een signaal af dat ze vuurwerk wilden kopen. En er een mooie avond van wilde maken.
Dit kwam natuurlijk ook tot uiting op 31 december. Er is heel veel vuurwerk afgestoken. Allemaal illegaal..... Want wij zaten dicht!
Ik ben er van overtuigd dat we het drukste jaar hadden kunnen draaien ooit. Als je zag hoeveel mensen nu naar Belgie gingen en dan was Duitsland (gelukkig) nog op slot. Was Duitsland open geweest dan was het een groot spektakel geworden.
En handhaving was 0 komma 0.
Waar ook totaal geen rekening mee wordt gehouden is dat wij de vuurwerkomzet ook nodig hebben om onze zaak goed draaiende te houden. Nu valt 2x achter elkaar een groot inkomen weg. Wij bekostigen hier meestal groot onderhoud mee. Want met onze tak van inkomsten moeten we alle financiele middelen hanteren om in te kopen.
Graag zouden we subsidie ruimer zien. Dit is natuurlijk ook in te plannen door de marge in de berekening te verhogen. Zodoende heeft elk verkooppunt er baad bij. En kom je niet een ja/nee kwestie terecht.

Ik hoop dat hier iets mee gedaan wordt en zie de subsidie graag tegemoet. En graag eerder dan vorig jaar.

De uitkering vorig jaar van de subsidie was veel te laat. Ruim 9 maanden na de jaarwisseling. In deze tijd hadden wij het geld ook voor de rest van onze bedrijfsvoering kunnen gebruiken.

Met vriendelijke groeten,

Jan Schutten
Rijwielhandel Kastelein, Hengelo