Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tijdelijke Subsidieregeling Vuurwerkverbod Covid19 detailhandel 2

Reactie

Naam Kuipers Agrishop / Vuurwerk Marrum (Falend beleid van de overheid R Kuipers)
Plaats Marrum
Datum 1 januari 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.
LET OP: Er loopt tot en met 31 januari 2022 ook een Regeling over opslag en vervoer.

Ten eerste neem ik het de overheid zeer kwalijk om wederom op het laatste moment een vuurwerkverbod in te stellen terwijl het OMT had laten weten dat vuurwerk geen rol voor de druk op de zorg geeft.
Ten tweede had de overheid kunnen bedenken dat er gewoon categorie 2 vuurwerk in Duitsland en België verkrijgbaar is en zoals gebleken is tijdens de jaarwisseling dit ook in zeer ruime mate is afgestoken.
Ten derde dekt de subsidieregeling de gemaakte kosten en omzetderving niet. Wij moeten voor 1 November de drukkerij opdracht geven om de folders te laten drukken. Wij kregen de folders op woensdag binnen, samen met de rekening van € 1800,-. Vrijdag 19 November konden de duizenden folders gelijk de oudpapier container in. De jaarlijkse kosten voor onderhoud, inspectie en dit jaar de 5 jaarlijkse herbeoordeling van het UPD bedroegen voor ons € 1400 afgelopen jaar.
Doordat wij niet volledig afhankelijk zijn van de vuurwerk verkoop en teveel omzet hebben kunnen we geen gebruik maken van andere regelingen.
Net als vorig jaar hebben wij voor de maanden Januari, Februari en Maart ( de rustige maanden in onze winkel ) geen buffer vanwege het vuurwerkverbod. Dit heeft geresulteerd in het ontslag van een vast personeelslid in Januari vorig jaar
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht