Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk gebied en natuur

Reactie

Naam STERCORE Holding BV (Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk Richard Kusters)
Plaats Amersfoort
Datum 2 mei 2022

Vraag1

Wat vindt u van dit voorstel?
Dat we goed voor de natuur moeten zorgen is een feit en geen keuze. Maar de manier waarop nu is ingezet en om de boer als grote veroorzaker aan te wijzen is onjuist. De overheid heeft mede door het aanwijzen van de grote hoeveelheid Natura 2000 gebieden, het probleem veroorzaakt en het zichzelf dus zwaar bemoeilijkt om zich te verantwoorden aan Brussel.
In eerste instantie zou daar dus naar gekeken moeten worden evenals de extreme grenswaardes welke gehanteerd worden tov het buitenland.
Ook moet er eens gekeken worden naar het functioneren van de NGO's welke niet alleen vervuilende initiatieven proberen tegen te houden maar ook initiatieven welke alleen maar voordeel bieden voor het klimaat. Hierdoor komen positieve initiatieven in een gerechtelijke procedure terecht waardoor deze een vertraging krijgen van minimaal 3 jaar maar vaak nog langer. Dit belemmert de innovatie enorm naast het feit dat het de boer/ondernemer veel extra geld kost wat hij niet aan het verbeteren van zijn bedrijf kan besteden. Door deze vertraging duurt het nog langer voordat er verbetering van het klimaat optreedt en dat kan toch niet de doelstelling zijn van de NGO's die het goed voor hebben met het klimaat.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht