Uitvoeringsbesluit Vo's cryptoactiva en informatie bij geldovermakingen en overdrachten cryptoactiva

Reactie

Naam T. G de Vries
Plaats Steenwijkerland
Datum 24 januari 2024

Vraag1

Wilt u reageren op de consultatie dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt reageren door een bericht achter te laten of een document te uploaden.
De cryptomarkt zal groeien naar een verder volwassenheidsniveau. Dat is niet erg, maar van belang blijft dat ook de cryptogemeenschap (dienstverleners, overheid en gebruikers) inspraak houdt en blijft houden.

De overheid heeft recht om regels en wetten te maken, maar moet bedrijven en organisaties geen verlengstuk maken van hun taken en bevoegdheden.

Het blijft overigens vreemd dat advocaten, notarissen, banken etc meldingen moeten doen aan de overheid, terwijl de overheid de informatie ook op andere wijze kan verzamelen.

Overigens lijken de cryptomarkten (en zijn misschien ook wel vergelijkbaar met) piramidespelen. Wellicht zal de cryptomarkt in de toekomst vergelijkbaar kunnen worden met de aandelen en geldkoersen en dan is het goed dat de overheid regels en wetten maakt hoe er in Nederland mee om zal worden gegaan en deze regels ook goed en duidelijk communiceert met de kopers en verkopers van cryptovaluta.