Wijziging van de Wet wapens en munitie (verkoop en dragen van messen)

Reactie

Naam Anoniem
Plaats amsterdam
Datum 19 januari 2023

Vraag1

Wat vindt u van dit wetsvoorstel? U kunt reageren op alle onderdelen van het wetsvoorstel en de memorie van toelichting.
De mens is het meest ontwikkelde dier op de planeet, dat heeft een aantal oorzaken. Ten eerste onze hersens, niet dat die zo veel afwijken van andere dieren maar wij hebben methodes ontwikkeld om complexe kennis over te dragen. Maar er zijn ook wat duistere kanten aan ons succes, eerst en vooral de drijfveer van de evolutie, dominantie. Ons streven naar meer, beter, groter, mooier, jonger, roem en onsterfelijkheid. Ten tweede de basis van onze hersens, waarschuwen. geleerde lessen in praktijk brengen, maar ook de diepere signalen, zoals het waarschuwen voor onbekende dingen of dingen die snel op ons afkomen. De diepere signalen komen altijd door, het is aan onze geleerde lessen om snel te bepalen wat we moeten doen.
Angst en dominantie, een zeer gevaarlijke coctail waar we dagelijks de gevolgen van zien.
Regelgeving wordt nu al massaal genegeerd, logisch want het instituut wat moet zien op de naleving is verworden tot een tandeloze leeuw, volledig uitgekleed en onderbezet is de politie niet in staat taken goed uit te voeren. Corruptie en machtsmisbruik evenals interne strijd om eer roem maken de chaos compleet. De rechterlijke macht is een aan ouderwetse regels gebonden instituut wat uitgaat van de rationele mens terwijl we nu wel weten dat die niet bestaat.
Opvoeding is de oplossing, niet het “doelmatig” indoctrineren om het nageslacht zo snel mogelijk produktief te maken. De ouders zijn echter druk met andere zaken en staan vaak onder enorme druk, presteren, verdienen, huisvesting, belastingdienst en veiligheid eisen hun tol. Daarnaast worden kinderen bestookt met absurde fantasiewezens op de schermen worden ze continu getriggerd door hun onmisbare gadgets. Dominantie zet al vroeg, pesten en pubertijd bijvoorbeeld. Socialiseren met alle mogelijk kleuren en geaardheden is een absolute voorwaarde voor een succesvolle bestrijding van alle geweld. Maar dat gaat niet gebeuren, de helft van de kinderen wordt geindoctrineerd met geloof en afwijzing van andersdenkenden. Machthebbers zijn gefocussed op groei en geitenwollensokken zeggen dat geweld spelletjes geen invloed hebben op kinderen. Een eenmaal onstpoort kind kan alleen door hersenspoelen, pijnprikkels (clockwork orange) of continue beinvloeding op het rechte pad worden gebracht. Dan heb ik het niet over de kinderen die iets “proberen” uit spanning en sensatie die vaak na een stevig gesprek wel zijn genezen, maar over de jeugd die met doorgeladen pistolen en machetes rondlopen.