Wijziging subsidieregeling DUMAVA

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Oosterhout N.B.
Datum 14 januari 2025

Vraag1

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op de voorgenomen wijzigingen?

Vraag2

Met deze wijzigingsregeling wordt voorgesteld om de middelen, die aanvankelijk gereserveerd stonden voor grote gebouweigenaren, toe te voegen aan de (reguliere) DUMAVA.

Indien u een grote gebouweigenaar bent (minimaal 20 gebouwen) zijn er dan aandachtspunten die u VRO wilt meegeven, bijvoorbeeld specifieke zaken waar u in de reguliere DUMAVA tegenaan loopt en waarvoor aandacht zou moeten zijn?
Als lagere overheid (gemeente) hebben wij een voormalig winkelcentrum in bezit (bouwjaar ca. 1995), dat momenteel gedeeltelijk maatschappelijk in gebruik is. Gemeente is voornemens het gehele pand te transformeren naar een algehele publieke functie met als invulling het nieuwe gemeentehuis. Binnen de huidige DUMAVA regeling is niet geheel duidelijk of een transformatie van een voormalig commercieel object naar een maatschappelijk object ook onder de huidige regelgeving valt. De gemeente heeft juist gekozen voor transformatie van bestaand (commercieel) vastgoed in plaats van nieuwbouw te plegen om juist een duurzame herontwikkeling in de binnenstad te kunnen bewerkstelligen. Een bestaand gebouw transformeren levert aanzienlijk minder CO2 uitstoot op. Daarmee wordt ook ene bijdrage geleverd aan de landelijk CO2 reductie doelstellingen. Wij pleiten ervoor dat dergelijke transformatie projecten ook n aanmerking komen voor DUMAVA subsidie bij de openstelling van de regeling in mei / juni 2025. Voor de overige punten wordt volledig voldaan aan de gestelde eisen van de regeling.