Wijziging subsidieregeling DUMAVA
Reactie
Naam | InstaCon (Dhr. A.F.L. van Heck) |
---|---|
Plaats | Odiliapeel |
Datum | 19 december 2024 |
Vraag1
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op de voorgenomen wijzigingen?D.5 Koude- of warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht
Bestemd voor: het koelen of verwarmen van gebouwen door het benutten van koude of warmte in de afzuiglucht en bestaande uit:
a. een lucht-behandelingskast (>1.500 m3/h) met warmtewisselaar voor koude- of warmteterugwinning met een Eurovent A label (voor winter-condities) of hoger.
b. een lucht-behandelingsunit (=1.500 m3/h) met warmtewisselaar voor koude- of warmteterugwinning met een Eurovent A+ label (voor winter-condities) of hoger.
Info:
Bij bestaande schoolgebouwen dient vaak uitgeweken te worden naar decentrale ventilatie, dit worden dan veelal plafond inbouw units omdat een centraal kanaalstelsel technisch niet uitvoerbaar is.
Navraag bij vrijwel alle leveranciers resulteerde in het antwoord dat deze units niet voorzien zijn van Eurovent certificering en dat de leveranciers ook geen toegevoegde waarde zien om dit alleen voor de DUMAVA te laten bepalen.
Vraag:
Kan i.p.v. de eurovent certificering terug gegaan worden de eerdere DUMAVA voorwaarden waarin een minimaal rendement wordt voorgeschreven?
Vraag2
Met deze wijzigingsregeling wordt voorgesteld om de middelen, die aanvankelijk gereserveerd stonden voor grote gebouweigenaren, toe te voegen aan de (reguliere) DUMAVA.Indien u een grote gebouweigenaar bent (minimaal 20 gebouwen) zijn er dan aandachtspunten die u VRO wilt meegeven, bijvoorbeeld specifieke zaken waar u in de reguliere DUMAVA tegenaan loopt en waarvoor aandacht zou moeten zijn?
zie vraag 1.
een luchtbehandelingskast t.b.v. een klaslokaal dient 950M3/h lucht te verplaatsen, om echter aan de geluidseisen te voldoen dient een overgedimensioneerde units geselecteerd te worden welke ~1600m3/h kan verplaatsen. de units worden gemaximaliseerd op de benodigde luchthoeveelheid echter zou deze unit dan nog in de categorie D.5.b vallen.
Mag hierbij de ontwerpluchthoeveelheid aangehouden worden zodat deze in de categorie residentieel vallen?