Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Regeling voorzieningen WDO

Reactie

Naam dr J Breuker
Plaats Heeten
Datum 22 juni 2022

Vraag1

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze regeling?
Gesteld wordt dat deze regeling weinig afwijkt van bestaande regelingen.
Als burger zie ik echter flinke afwijkingen. Misschien niet ten opzichte van oudere regelingen, maar zeker wel ten opzichte van de praktijk.
De verplichting in veel gevallen tot identificatie op beveiligingsniveau "substantieel" of "hoog" brengt de verplichting met zich mee van een electronisch te benaderen id-bewijs (id-kaart, paspoort, rijbewijs). Die zijn pas per 2018 uitgegeven. De komende 6 jaar zal dit dus leiden tot hogere kosten, zowel door procedures als financieel.
Verder wordt het veel moeilijker om zaken voor naasten te regelen. Er bestaat weliswaar de mogelijkheid tot DigiD-Machtigen, maar zodra dit door onverwachte gebeurtenissen nodig is, is de procedure om dit te regelen mogelijk niet meer realiseerbaar. De veel te ver doorgeslagen AVG verergert dit nog eens extra en kan leiden tot persoonlijke drama's.
Ook bestaat er het gevaar om ingesloten te worden in allerlei technische randvoorwaarden, zonder duidelijk omschreven "nooduitgang". Hoe zit het met analoge/fysieke mogelijkheden om in gevallen de vereiste informatie en/of diensten te bereiken?
Samenvattend: er wordt een hogere mate van veiligheid bereikt, vooral door de technische insteek en alleen als alles geheel volgens de regeltjes en technische processen soepel verloopt. Maar we hebben vooral met mensen te maken, niet met machines...
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht