Wet vuurwerkverbod

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Oosterhout
Datum 21 januari 2022

Vraag1

Wat is uw opvatting over de introductie van een algemeen vuurwerkverbod voor consumenten?
L.s.,
In Nederland hebben we de afgelopen jaren steeds meer zaken, die het leven kleur geven, zien verdwijnen.
Denk hierbij o.a. aan het Sint-Nicolaasfeest dat inmiddels volledig kapot gereguleerd en dood geprotesteerd is en vermoedelijk in de toekomst helemaal zal verdwijnen. Tolerantie voor elkaar is bij bepaalde groepen moeilijk te zoeken, waarbij kleine groepen hun wil aan anderen proberen op te dringen met protest en verboden. Gun elkaar ook een pleziertje, zelfs wanneer je jezelf er een weekje aan moet irriteren.
Ook vuurwerk is in Nederland steeds meer aan banden gelegd en we kennen hierin veel strengere regels dan in de ons omringende landen. Sowieso is de regeldruk in Nederland absurd hoog. Natuurlijk is het van belang de veiligheid te bevorderen, echter wanneer de veiligheidsreglementen het plezier van velen in de weg gaat staan, moeten we ons afvragen naar wat voor maatschappij we toe gaan. Aan Vuurwerk beleven hele volksstammen, jong en oud, een immens plezier, de omzetcijfers, van voor het verbod, liegen er niet om. Neem dit plezier alstublieft niet van de burger af. In deze tijden kunnen we wel een positief bericht gebruiken.

Daarbij komt dat het beleid van verbieden alleen maar zal leiden tot meer illegaal vuurwerk en zal het verbod eerder averechts werken.
Veel wijsheid bij uw beslissing.

Groet,
Martin (Hoger opgeleid 53jr)

Bijlage