Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet vuurwerkverbod

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Breda
Datum 3 februari 2022

Vraag1

Wat is uw opvatting over de introductie van een algemeen vuurwerkverbod voor consumenten?
Dat zou belachelijk zijn, ontzettend zonde van het verdwijnen van een mooie traditie waar zoveel mensen van genieten. Deze traditie mag niet verloren gaan! Om 12 uur de lucht gevult met prachtig siervuurwerk hoort bij het nieuwe jaar inluiden. Er hoeft niet altijd naar een kleine groep zuurpruimen geluisterd te worden. Die kleine groep wilt voornamelijk het vuurwerk verbieden, omdat die enorme knallen zo vervelend zijn. En die dreunen zijn ook vervelend, maar die zijn al zwaar illegaal! Dit komt zelfs niet uit België of Duitsland. Deze illegale markt mag van mij wel aangepakt worden, maar blijf van onze mooie traditie af. In Nederland zijn het knalvuurwerk, sierpijlen, rollen en Thunderkings allemaal al verboden. Het enige wat nog verkocht mag worden zijn sierpotten! En niet eens zo zwaar en het is goed gekeurd. Waarom ook dit siervuurwerk verbieden? Dit is toch prachtig voor die paar uurtjes met oud en nieuw.
Als er een verbod komt, zal de illegale markt nog meer opbloeien, wat zorgt voor nog meer schade, ongelukken en frustratie bij de burger. Zorg dat het illegale deel aangepakt word. De Nederlandse hardwerkende vuurwerkhandelaren kijken al 2 jaar naar al het vuurwerk wat vanuit het buitendland komt en waar hun niets aan hebben verdiend. Dat moet toch pijn doen. Hou dat geld in onze economie.

Het idee voor grote vuurwerkshows is ook geen handig idee. Dit kan maar op enkele plekken waar dus nooit heel Nederland van zou kunnen genieten. Daarnaast zijn er niet eens genoeg bedrijven die zulke shows kunnen geven.

Het Nederlandse goedgekeurde vuurwerk is gewoon veilig als je er goed mee omgaat. Enkel de potten zijn nog legaal, neem afstand, draag een bril, dan komt het goed. Helaas zijn er een hoop jongeren die het zware illegale vuurwerk gebruiken om mee te stunten en te slopen. Dit moet gehandhaafd worden. Het verbieden van legaal siervuurwerk helpt hier niet bij.

Als je last hebt van je longen, blijf dan lekker binnen die paar uur met oud en nieuw, het is toch hartstikke koud. Blijf lekker binnen bij de kachel.

Kortom, absoluut niet verbieden! Laat deze traditie niet verloren gaan! Pak het illegale zware vuurwerk en de raddraaiers aan, maar laat het 12 uur moment bestaan!
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht