Wet basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandigen
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Nieuw-Wehl
|
Datum
|
2 juli 2024
|
Vraag1
Geen specifieke vraagstelling. U kunt reageren op alle onderdelen.
Geachte heer, mevrouw,
In mijn ogen bemoeit de wetgever zich te veel met waar wij ons voor willen verzekeren of niet. Ruim 12 jaar geleden werd ondergetekende zelfstandige. Ik koos daar voor om meer zelf in control te kunnen zijn ten aanzien van verkoop, de gemaakte afspraken en de kwaliteit van levering. Wat onder een werkgever om diverse motieven niet altijd goed van de grond kwam. Zo ook ontstond de mogelijkheid om zelf te beslissen waar geld aan uit gegeven wordt: geen onnodige verplaatsingen meer maken, geen onnodige kosten maken, zelf voorzien in voldoende vermogen voor de oude dag, zo ook, voor het geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Om kort te gaan: ik koos er voor om KAPITAAL weg te zetten voor het geval dat! Dus ook hier om ONAFHANKELIJK te kunnen zijn.
Waarom? Geleerd van diverse spaarplannen, en andere geldklopperij besloot ik het heft in eigen hand te nemen. Terug naar het wetsvoorstel: door mensen te verplichten dwingt u he te gaan sparen in een collectief potje. Het gaat hier om inkomsten van tot wel 3 MILJARD EURO. Ziet u waar ik heen ga? Dat is PER MAAND. Pure geldklopperij. Verzekeren dient op VRIJWILLIGE BASIS te gebeuren. Keuzes die men maakt, welke gevolgen dat voor het individu ook heeft. Dit wetsvoorstel betreedt deze vrijheid ten voeten uit. Het levert de staatskas bakken met geld op, met als excuus dat men verplicht 'voor het geval dat' moet zorgen. Ik ben daarom TEGEN dit voorstel. De overheid heeft zich hier niet mee te bemoeien. Wat is de volgende stap? Stoppen!
Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die geen traditioneel pensioen via een instituut wenst op te bouwen, en zo ook geen onnodige verzekeringen wenst. Ik regel dat zelf. Daar voel ik mij prettig bij. Dat is een persoonlijke keuze die gerespecteerd dient te worden.
Hoogachtend.
Massimiliano.