De wet democratisering waterschappen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Leidschendam
Datum 1 juli 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Democratisch bestuur werkt niet voor minderheden die het grootste belang hebben bij een goed en verstandig waterschap bestuur. Er zijn bijvoorbeeld 50000 stemgerechtigde boeren in Nederland, Tegenover 13 miljoen stemgerechtigde personen in Nederland. Beetje scheef niet? En hier moet dan democratisch bestuur uitrollen? Of democratisch verdeelde zetels uitkomen? Dat betekent alleen maar dat de landbouw alsmaar meer gedecimeerd zal worden en in de verdrukking komt. Dat gronden van de landbouw af zullen vloeien naar de natuurbeschermingsorganisaties, NGO’s, industrie of overheidsInstanties. Dit alles onder het mom van klimaat, natuur en gezondheid. Maar dat is niet hele verhaal, uiteindelijk moet Nederland gewoon een grote stad worden, die afhankelijk van de voedselvoorziening wordt van andere Europese landen. Hierdoor kan ook de eu niet uit mekaar vallen. Ik dwaal af.

Democratische verdeling van de waterschap zetels leiden tot decimering van het boerenverstand en boerenbelang in de waterschappen. Uiteindelijk zal dit leiden tot onwerkbare situaties in agrarisch Nederland. Omdat de verkiezingen bij aanvang eigenlijk al een voor agrarisch Nederland gelopen race zijn.

Conclusie: fel tegen het beleid om de waterschap zetels via democratische verkiezingen te verdelen. Dit gaat ten koste van de landbouw in Nederland!