De wet democratisering waterschappen
Reactie
Naam
|
Mts. Cornelissen (A Cornelissen)
|
Plaats
|
Bakkeveen
|
Datum
|
3 augustus 2020
|
Vraag1
Wilt u reageren op het wetsvoorstel dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Ik zie niet in waarom de geborgde zetels moeten worden geschrapt, tot heden toe heeft het weinig problemen gegeven .
De taken van het waterschap zijn duidelijk afgebakend, dus doldrieste plannen op ik weet niet wat gebied zijn zo ie zo niet mogelijk.
Ik hou niet zo van vergelijkingen tussen de algemene democratie en de functionele democratie , zoals de waterschappen.
In de toelichting geeft u toch enkele voorbeelden en dat doet mij denken aan de aardgaswinning in Groningen. Dit is natuurlijk gebeurd via algemene democratie en dat kan natuurlijk in dergelijke gevallen ook niet anders, maar we zien de gevolgen.
Doordat de Groningers in stemmen aantal in een minderheid zijn is de aardgaswinning lange tijd doorgegaan om financiële redenen voor de meerderheid , zeg maar de Randstad, terwijl de Groningers nu met schade zitten en een vlotte compensatie achterwege blijft met alle ellende voor de desbetreffende mensen
Door geborgde zetels in een functionele democratie als het waterschap kan er door de gebruikers van het buitengebied, die in aantal een minderheid vormen,
maar hun gebruik wel van cruciaal belang is voor hun inkomen of functie gebruik meer rekening worden gehouden . Zoals gesteld , problemen heeft het niet echt gegeven ,dus voorlopig houden zo. Natuurlijk kan na een tiental of meer jaren e.e.a natuurlijk weer worden geëvalueerd.