Wet eerlijk delen

Reactie

Naam MR Praktijk B V (mr M. Rompes)
Plaats Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum 21 september 2020

Vraag1

Wat zijn volgens u de effecten van het initiatief wetsvoorstel? Wat is uw appreciatie van de beoogde werking en de doelstelling?
Links heeft al gezorgd voor vertrek van Unilever en dat was blijkbaar niet genoeg. Vestigingsklimaat wordt helaas weer verder verslechterd door deze gedeeltelijke onteigening. Het is weer het bekende linkse ondernemerspesten. Slecht voor de economie.
Als het slecht gaat met de onderneming en de bank wil de aandelen in pand voor een lening of de groot-aandeelhouder/ondernemer wenst te verkopen, dan gaat dat niet meer vwb de gecertificeerde aandelen. Dat is een ernstige belemmering van de groot-aandeelhouder/ondernemer.
Wie zorgt voor de volstorting van de aandelen? Werknemer zelf, zodat hij/zij weet wat ondernemersrisico's zijn?
Als in slechte tijden het geld daarvoor niet aanwezig is, wat dan?
Als de ondernemer de aandelen volstort, dus werknemer geen tegenprestatie levert, geven de werknemers dan in economisch slechte tijden de gratis ontvangen certificaten terug, zodat er wederkerigheid is?
Mag werknemer de certificaten (gelijk) doorverkopen aan concurrent? Of als de werknemer bij de concurrent gaat werken, wat dan? Aanbiedingsplicht?
Stel werknemer heeft een gemeenschap van goederen en de certificaten gaan daartoe behoren, mag dan bij ontbinding van de gemeenschap (bij echtscheiding) de certificaten worden toegedeeld aan de ex?
Mag ondernemer certificeringsvoorwaarden maken waarin plicht tot aanbieding certificaten wordt geregeld in bepaalde gevallen, al dan niet met een bepaalde discount bij de vergoeding van de waarde (bad leaver-bepalingen)?