Wet seksuele misdrijven
Reactie
Naam | Anoniem |
---|---|
Plaats | Foz do Arelho |
Datum | 3 juni 2021 |
Vraag1
- Wat vindt u goed in dit wetsvoorstel en waarom?- Wat minder goed? En waarom vindt u dat?
- Sluit dit wetsvoorstel aan bij uw opvattingen over strafbaar seksueel gedrag?
- Wat vindt u van de nieuwe strafbaarstellingen van schuldaanranding, opzetaanranding, schuldverkrachting en opzetverkrachting?
- Wat vindt u van de nieuwe strafbaarstelling van seksuele intimidatie?
- Wat is een goede manier om informatie te geven en discussie te voeren over seksueel grensoverschrijdend gedrag?
- Wat is nodig voor een goede uitvoering van dit wetsvoorstel?
- Waar moet de voorlichting over deze wet zich op concentreren?
- Wat zou u de minister van JenV willen meegeven over dit wetsvoorstel?
Ik vind dit wetsvoorstel een excellent begin het grotere doel om geweld tegen vrouwen te bestrijding. Ik denk dat de drempel om een aangifte te doen lager is en hopelijk leidt dat tot meer veroordelingen.
Ik denk dat het wetsvoorstel goed aansluit bij de de opvattingen over strafbaar seksueel gedrag (zoals blijkt het onderzoek van I&O Research) Voor de mensen waar het niet bij hun opvattingen aansluit, moeten er verdere policies ingevoerd worden om de cultuur en de opvattingen over vrouwen te veranderen.
Ik weet niet of dat onderscheidt tussen schuld en opzet belangrijk is. Onvrijwillige sex = verkrachting. Ik vind dat de straf aangepast moet worden aan de consequenties voor het slachtoffer, en dan is het onderscheidt in opzet of schuld niet relevant.
Ik vind het goed dat seksuele intimidatie ook strafbaar wordt, het is namelijk de gedooging van dit gedrag en seksisme in andere vormen in de afgelopen decennia dat heeft bijgedragen aan de seksuele misdrijven van nu.
Ik vind dat er meer gedaan moet worden om vooral jongens, en ouders van jongens bij te brengen wat gewenst en ongewenst gedrag is. Dit moet beginnen bij meer gelijkheid in de maatschappij, meer vrouwelijke leiders (ook vooral in de politiek) en negatieve gevolgen voor uitingen van sekisme en toxic masculinity.
A bottom up approach is belangrijk want het is uiteindelijk de implementers die het eerste kontakt met slachtoffers hebben, en daders die moeten weten wat de gewenste doelen van dit beleid zijn.
De voorlichting moet zich concentreren op hulpverleners die in aanraking kunnen komen met slachtoffers .
De minister moet ervoor zorgen dat er genoeg financiele en human resources beschikbaar zijn op straat nivo zodat de capiciteit er is om slachtoffers goed te begeleiden en veroordelingen te versnellen. Er zou een aansluitende wet moeten komen (net als een recentelijke wet in Engeland) waar het slactoffer maar 1 keer een getuigenis af hoeft te leggem (op video) zodat het niet keer op keer herleeft hoeft te worden en later op terug moet worden gekomen wanneer een zaak eindellijk voor de rechter verschijnt.