Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Emile Van den Hoogen
Plaats Amsterdam
Datum 15 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
We zijn nu een jaar verder met Covid-19 en diverse fundamentele vragen blijven voor mij onbeantwoord. Wellicht is het bekend, maar niet voldoende bekend gemaakt.
1. Wat is de wijze van besmetting door Covid-19 en diens varianten, oftewel de besmettelijkheid?
Zijn de huidige maatregelen (mondkapjes, afstand houden) niet voldoende dat een testbewijs nodig is? Onderbouw dit op basis van kennis van besmettelijkheid
2. Wat is de schade die door het virus aangericht wordt? Hoe werkt het virus nu eigenlijk? Dit helpt bij risico-inschatting per persoon.
3. Hoe lang is een testuitslag geldig / betrouwbaar? Plus... Kun je onterecht negatief getest zijn?
4. Wat is de incubatietijd van Covid-19 en diens mutanten?? je kunt dus besmet zijn, geen verschijnselen hebben en dan ook nog een negatieve testuitslag hebben en pas later na vermenigvuldiging van je besmetting positief getest worden. Dit creëert een schijnveiligheid
5. Hoe betrouwbaar zijn de uitslagen van de PCR-test of andere testen die gebruikt worden voor het testbewijs? Gaat dus ook over de methode met cycli.
Ik ben dus nog niet overtuigd dat iemand met een negatieve testuitslag / testbewijs voor mij geen gevaar vormt, maar ook niet overtuigd dat dit iets wezenlijks toevoegt aan de bestaande maatregelen.