Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Culemborg
Datum 13 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Waarom word er een voorstel als dit gemaakt, terwijl risico's er eigenlijk alleen zijn voor ouderen en kwetsbaren.

Ik zie niet in waarom jongeren, de culturele sector en de horeca zich wederom moeten schikken door verplichtingen en beperkingen op zich te nemen en dat na een jaar waarin zij al flink gedupeerd zijn geweest.

Er is bij voorgaande vaccinatie programma's altijd vrije keuze geweest om deze wel of niet te nemen. Deze ' kinderziekten' zijn ook gewoon overgegaan en komen nu niet of nauwelijks meer voor.
Wanneer je al vind dat een ziekte die voor een beperkte doelgroep risicovol is, vaccinatiewaardig is. Dan hoef je daar toch geen straf en beloonsysteem tegenover te zetten. Mensen die het ook als een risico zien, zullen vanzelf om zo een prik vragen en mensen die het niet zinvol lijkt kun je dan toch gewoon die vrijheid en respect laten om het niet te doen.

Virussen, zullen net zoals de griep gewoon jaarlijks terugkeren. Het is een illussie dat je deze kunt uitbannen en mensen creeren nu ook al meer immuniteit door er een jaar mee in aanraking te zijn geweest. Net zoals het idee is achter een vaccinatie.

Dus mijn voorstel is om die controledrang en angst wat meer los te laten in de politiek en meer behulpzame opties aan te bieden voor kwetsbare groepen en wat meer te investeren in de zorg. Voor de rest kunnen we ook best wel wat meer leren vertrouwen in de veerkracht van het lichaam en eventueel goede voeding en beweging aan te bevelen voor een beter immuunsysteem.