Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Landgraaf
Datum 10 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
NIET INVOEREN VAN DEZE WET!
Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Het is onwenselijk om gezonde mensen dagelijks aan medische handelingen te onderwerpen. Dit wetsvoorstel maakt inbreuk op het grondrecht van lijfbehoud en dwingt mensen (indirect) medische gegeven te delen met derden. Het uitsluiten van mensen van de samenleving op medische gronden of opvattingen met betrekking tot vaccinatie is onethisch en is uiteindelijk voor alle partijen nadelig.

Het is bekend dat de sneltesten niet heel betrouwbaar zijn. En dit kan leiden tot schijnveiligheid. Het RIVM zeg hierover: “Nadelen zijn dat er een gevoel van schijnveiligheid kan ontstaan na een negatieve test en dat vanwege veel testen de compliance met de algemene maatregelen (nog meer) kan afnemen.”
https://lci.rivm.nl/grootschalig-testen-van-personen-zonder-klachten-onderbouwing

Zelfs met lage foutpercentages treft dit op landelijke schaal grote groepen mensen. Aan de ene kant zullen daardoor onnodig veel mensen buiten de samenleving komen te staan door een ‘false positive’ uitslag. Aan de andere kant lopen mensen juist extra risico doordat zij in contact komen met besmettelijke mensen die denken dit niet te zijn ‘false negatieves’.

Daarnaast is er en gevaar dat deze technologische oplossing de overgang naar normaal juist bemoeilijkt en de pandemie op een kunstmatige manier in stand gehouden wordt. Het frequent sneltesten van mensen zonder klachten betekent namelijk vanwege quarantaine en afnemende testgroep-prevalentie uiteindelijk alleen nog maar fout positieven.

Ook kan men vraagtekens zetten bij proportionaliteit. De voordelen van buitensporig testen geven geen garanties in de bestrijding van het virus. Testen zonder klachten is ook zinloos. De enige juiste manier is een test, naar aanleiding van specifieke klachten en in combinatie met een klinisch beeld. Bij voorkeur vastgesteld door een arts. (Zie WHO adviezen)

Dit wetsvoorstel geeft ook weer veel onzekerheid over de duur en de randvoorwaarden van de wet. Hiermee verdwijnt het perspectief naar normaal juist nog meer op de achtergrond. Dit geeft naast de avondklok en de lockdown weer een extra mentale druk op de samenleving.

Deze wet gaat hier rechtstreeks tegenin.


NIET INVOEREN VAN DEZE WET!