Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Wietse Bottema
Plaats buitenland
Datum 11 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Dergelijke maatregelen beginnen sterk te lijken op het beleid van een technocratische dictatuur. De taak van de overheid is het beschermen van de rechten en vrijheden van ieder mens. Daar waar deze rechten en vrijheden geschonden worden (bewegingsvrijheid, lichamelijke integriteit en privacy) ten bate van andere doeleinden (bijv. volksgezondheid) is het aan de overheid aan te tonen hoe de middelen (in dit geval testbewijzen) het doel heiligen. Is dit voldoende aangetoond?

Zijn de testen accuraat genoeg om vast te stellen of iemand wel of geen corona heeft? Is het gerechtvaardigd om zoveel maatregelen in te voeren voor dit coronavirus? De wetenschap kan onderzoek en gegevens verstrekken, en daaruit conclusies trekken. Maar het beleid moet een politieke overweging zijn waar niet de wetenschappelijke conclusies de prioriteit hebben. Het is een pseudo democratie als we door doktoren en wetenschappers geregeerd worden. Zij zijn vrij in het oprichten van hun eigen politieke partij (Partij van de Technocratie is misschien een gepaste naam).

Verder is het verontrustend hoe dit soort maatregelen als tijdelijk worden gepresenteerd wanneer het niet duidelijk is onder welke omstandigheden dit kan worden opgeheven. In plaats van dat dit tijdelijk is zie ik het meer als een springplank om mensen ervan te overtuigen een (experimentele) vaccinatie te nemen en dat we straks een samenleving krijgen met mensen die rein zijn en onrein. Gevaarlijk terrein.