Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Boskoop
Datum 11 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Ik ben tegen dit wetsvoorstel omdat:
1. Het doet ernstig afbreuk aan het medisch geheim; niemand heeft wat te maken met de werking van mijn imuunsysteem en of deze gemodificeerd is middels een vaccinatie.
2. Testen zijn per definitie verouderd direct na afname; je kan een besmetting oplopen na de test. Dit is slechts zeer beperkt te mitigeren door de 'geldigheid' van de test te verkorten, maar dit wordt is onwerkbaar omdat je afhankelijk bent van derden (in casu agendaruimte in de teststraat).
3. Er ontstaat een medische Apartheid waarbij sommige mensen (grond)rechten ontzegd krijgen op basis van bijvoorbeeld geloof of lichamelijke integriteit.
4. Je kan zelf geen invloed uitoefenen op het tempo van vaccinaties, je bent afhankelijk van de overheid voor het verkrijgen van een vaccinatie en je hebt dus geen keuze om dit eerder te doen. Aangezien het overheidsbeleid van vaccineren (overigens terecht) is gebaseerd op o.a. leeftijd, beroep en medische conditie is het gevolg van deze wet discriminatie op exact deze kenmerken; als je dus niet in een risicogroep valt wordt je gediscrimineerd door het verplichte gebruik van een testbewijs, terwijl anderen dat niet hoeven omdat ze al gevaccineerd zijn.
5. Dit wetsvoorstel bevorderd niet de solidariteit tussen bevolkingsgroepen; om bovenstaande redenen zullen tegenstellingen tussen oud/jong, en ziek/ gezond worden uitvergroot. Er wordt een onredelijke extra belasting gevraagd van mensen die sowieso al niet in de risicocategorie vallen; solidariteit van ouderen en zwakkeren met de gezonden mag ook gevraagd worden.