Tijdelijke wet testbewijzen covid-19
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Leeuwarden
|
Datum
|
10 maart 2021
|
Vraag1
Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Het gedwongen worden een medische handeling te ondergaan om weer deel te mogen nemen aan normale maatschappelijke activiteiten zoals uitgaan en restaurantbezoek, is tegen de grondrechten. Het risico is dat een volgende stap na het aannemen van deze wet zou kunnen zijn dat dezelfde voorwaarden zouden kunnen gaan gelden voor het betreden van scholen, overheidsgebouwen etc. Dit alles op basis van de uitslag van een PCR test die zonder aanvullend onderzoek geen besmetting of besmettelijkheid kan aantonen.
De Australische overheid erkende dat de PCR test onbetrouwbaar is en een rechtbank in Portugal kwam tot dezelfde conclusie. Zelfs dr. Anthony Fauci heeft openlijk toegegeven dat je bij meer dan 35 cycli geen levend virus, maar ‘dode nucleotiden’ detecteert. Toch draaien veel laboratoria meer dan 35 cycli.
Viroloog Marion Koopmans gaf eind november 2020 tegenover NPO Radio-1 toe dat de PCR test geen klinische corona besmetting kan vaststellen en al helemaal niet kan zeggen dat iemand ‘besmettelijk’ is.
Derhalve heeft het kunnen overleggen van een negatief testresultaat geen waarde en zal het de overdracht van het virus niet stoppen. Dit maakt het toepassen van dergelijke maatregelen buitenproportioneel.
Daar de besmettingsgraad in Nederland hoger is dan in vrijwel alle andere Europese landen, is de kans dat Corona wordt geïmporteerd uit andere landen te verwaarlozen. Een dergelijke maatregel heeft alleen zin als onomstotelijk is vastgesteld dat besmetting via grensoverschrijdend wegverkeer een reëel risico is en dit kan worden aangetoond met objectieve bewijsvoering. Als dat risico niet kan worden aangetoond met eenduidig en door onafhankelijk onderzoek gesteunde bewijzen, wordt er met dit voorstel dus geen aantoonbaar probleem opgelost en is dit wetsvoorstel volstrekt zinloos terwijl het wel de vrijheden van burgers van Nederland en andere EU landen inperkt. Zonder een objectieve doelmatigheidstoets mag die vrijheidsberoving dan als wederrechtelijk worden betiteld.