Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam AllesRecht - Fiscalini Juridisch Advies (mr CAWM Fiscalini)
Plaats Huis ter Heide
Datum 14 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
1. de termijn voor het kunnen reageren op deze consultatie is veel te kort. Een termijn van 7 dagen is ongebruikelijk en geeft veel te weinig gelegenheid en kansen om een goed juridisch betoog te formuleren, mede aan de hand van onderzoek.
Alleen al daarom deugt dit wetsvoorstel niet en is antidemocratisch.
2. met deze wet wordt discriminatie bevorderd. Onderscheid maken tussen burgers op basis van het wel of niet bereid zijn van het ondergaan van een test als hier bedoeld leidt tot discriminatie.
3. onderscheid maken tussen burgers op grond van hun politieke overtuiging, op grond van hun geloof, van hun zelfbeschikkingsrecht, van hun keuze voor behoud van integriteit van eigen lichaam. is in strijd met de Grondwet, art. 1 met name.
4. deze wet zal voorts ertoe leiden, dat burgers tegen elkaar opgezet worden, dat burgers onderling van mening verschillen over wat gedaan moet worden tegen Covid19, enz. en zal zorgen voor onveiligheid voor alle, dan wel voor bepaalde burgers en groepen van burgers. De overheid moete zorgen voor de veiligheid van alle burgers en die verplichting komt de overheid met wetgeving als deze niet na, handelt zelfs in strijd daarmee.
Andere argumenten kan ik nu niet meer noemen. Daarvoor ontbreekt de tijd, die u ten onrechte niet wilde geven.