Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Dhr H.L.G. Willems
Plaats Dorp: Kievtsi. Land: Bulgarije
Datum 12 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Een testbewijs verplicht stellen voor mensen in deze situatie is ongrondwettelijk.
Op basis van de EMR cijfers (CBS 2020) is er geen sprake van 1 acuut levensbedreigend COVID19 virus voor significant meer burgers dan bij andere stevige griepvirusvarianten in 't recente verleden 't geval was. Er is dus statistisch gezien (zeker met de in 2021 beschikbare data terugkijkend naar 2020) wetstechnisch geen sprake van een noodsituatie.
Dus via wet burgers verplicht laten testen op dit virus is derhalve een ongrondwettelijke maatregel.
Voor 98% van de bevolking vormt een COVID19 besmetting geen levensbedreigende situatie. De meeste mensen merken niet eens dat ze besmet zijn (geweest) met COVID19. Zelfs van de luttele 2% burgers die medische hulp zoeken omdat ze zich ziek voelen, zal 1,77% uiteindelijk weer volledig herstellen. 'Slechts' 0,23% van de burgers overlijdt. Hoe vervelend ook voor de nabestaanden & slachtoffers, ook hier is geen sprake van extreem veel meer overleden mensen dan in afgelopen decennium 't geval was tijdens griepperiodes. Als laatste blijkt uit de cijfers dat 't vooral de 70+ssers zijn of mensen met onderliggend lijden/ onderliggende andere gezondheidsklachten/ziektebeelden, die sterven met of door COVID19.
Er is sprake van een "stevig" griepvirus. Griepvirussen zijn altijd besmettelijk. Er is geen garantie dat degene die vandaag getest is op besmet zijn met 't virus ook besmettelijk is.
Daarnaast lost verplicht testen 't al dan niet besmettelijk zijn niet op. Er is geen garantie dat iemand die vandaag negatief getest is op dit COVID19 virus, morgen niet alsnog 't virus kan oplopen.
Daarnaast moet ook in ogenschouw worden genomen de disproportionele kostenpost van het verplicht & vaak herhaald meerdere keren per week soms, testen van miljoenen burgers, afgezet tegen dat 't virus niet extreem gevaarlijk is voor 98% van de mensen, en er inmiddels (na 1 kalenderjaar geconfronteerd te zijn met dit virus ) ook al een groot aantal burgers groepsimmuniteit heeft opgebouwd. Ook hier verwijs ik naar de cijfers. Alhoewel 't aantal testen toeneemt, neemt anno 12 maart 2021 percentueel 't aantal positief geteste mensen binnen de geteste groep af.
Samenvattend in kernwoorden:
Burgers massaal verplicht laten testen is ongrondwettelijk om meerdere redenen , buitenproportioneel, ook qua kosten, die niet in verhouding staan tot wat het aan bescherming tegen een griepvirus op z'n retour oplevert.

Bijlage