Tijdelijke wet testbewijzen covid-19
Reactie
Naam
|
Walter Bril
|
Plaats
|
Nuth
|
Datum
|
11 maart 2021
|
Vraag1
Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Het zal al eerder zijn genoemd. Maar als bezorgde inwoner van Nederland, vind ik het mijn burgerplicht om hier mijn zorgen over deze wet uit te spreken. De volgende punten wil ik daarom onder uw aandacht brengen:
1) Deze wet gaat onherroepelijk leiden tot een gesegregeerde samenleving, of wellicht zelfs apartheid samenleving zoals deze zich momenteel heel duidelijk in Israel manifesteert.
2) Wat is tijdelijk? Tot nu toe blijkt namelijk uit niets dat genomen maatregelen tijdelijk zijn. Ook is volstrekt onduidelijk welke maatregelen welke effecten hebben. Er is nooit een nulpunt vastgesteld en de meetmethoden zijn gaandeweg gewijzigd.
3) Een bewijs van 'geen besmetting' staat en valt met de kwaliteit van de test en de doorlooptijd. Men kan dus wel negatief getest zijn, vervolgens toch nog in contact geweest met een besmette persoon alvorens toegelaten worden tot een evenement of instelling.
4) De kosten. KPMG heeft volgens een artikel in het Parool (https://www.parool.nl/nederland/advies-met-650-000-tests-per-dag-kunnen-versoepelingen-eerder~bec23c4b/) berekend dat een dergelijke testmaatschappij een slordige 7,2 miljard Euro / jaar kost. Wie gaat dat betalen? En kan dit geld niet beter besteed worden aan opleiding en opschaling gezondheidszorg?
5) De ernst van de situatie: Als er onder de 70 jaar relatief weinig sterfgevallen zijn (we hebben het immers over een pandemie) volgens cijfers van het RIVM, waarom dan toch deze weg gekozen?