Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Reactie

Naam Anoniem
Plaats HOUTEN
Datum 12 maart 2021

Vraag1

Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Voor een virus waarbij de overgrote meerderheid na blootstelling nauwelijks tot geen klachten heeft, en er slechts een zeer klein percentage ernstige klachten ontwikkeld, zijn beperkende maatregelen zoals die momenteel toegepast worden (lockdown, ovondklok) volstrekt overbodig. Daarmee is er ook geen enkele noodzaak tot een testbewijs, en het daarmee aantasten van de grondrechten.
Om grote uitbraak te voorkomen, en minder mensen ernstig ziek te laten worden zouden volgende maatregelen voldoende kunnen zijn:
- Het VRIJWILLIG beschermen van de risicogroepen middels evt vaccinatie en zelf te kiezen maatregelen (dit alles wel voorzien van de juiste voorlichting over effectiviteit en risico's, niet zoals nu omringd door onduidelijkheden en onwaarheden)
- Behandelen van de mensen die toch ziek zijn geworden via de eerste lijn met medicatie die nu alleen in het ziekenhuis toegepast mag worden, zodat het virus minder kans heeft om ernstige schade toe te brengen, en in heel veel gevallen ziekenhuisopname voorkomen kan worden (niet zoals nu enkel de mogelijkheid paracetamol toe te doene, en af te wachten tot het dermate ernstig is dat de patient naar een ziekenhuis moet, en er al veel schade is aangericht, en de medicatie minder effectief is).
- Voldoende aandacht voor de capaciteit in de ziekenhuizen in de IC's. Een bedrijfsmodel dat is ingericht op 98% bezetting is nooit in staat een seizoensfluctuatie op te vangen, laat staan een periode waarin een virus zich wat ernstiger prevaleert.
- Voldoende aandacht voor preventie: gezond leven, sporten, gezond eten, vitamines, buitenlucht, ontspanning, sociale interactie (wat nu door de maatregelen onmogelijk wordt gemaakt)
- Voorlichting op gezond verstand: gepaste hygiene (niet zoals nu overdreven hygiene waarbij ons immuunsysteem niet meer leert, en dit gaat leiden tot immuunproblemen), thuisblijven bij (serieuze) klachten, geen angstcultuur creeren.