Wet terugvordering staatssteun
Reactie
Naam
|
Particulier (P. Peereboom)
|
Plaats
|
Hurdegarijp
|
Datum
|
22 juni 2016
|
Vraag1
Heeft u opmerkingen op (onderdelen van) het wetsvoorstel of de memorie van toelichting?
Sinds de tijd dat het e-mailverkeer in Nederland en Europa operationeel is geworden, heeft het bedrijfsleven (maar ook particulieren) onterecht indirecte Staatssteun ontvangen, zodat voor het verzenden van een e-mail niet werd en wordt betaald.
Daardoor ontbeerde/ontbeert de samenleving belangrijke inkomsten.
Bij de Wet Verzelfstandiging PTT van 26 oktober 1988 heeft de politiek op slinkse wijze de oorspronkelijke definitie van het begrip 'brieven' zodanig gewijzigd dat de cruciale woorden 'EN BERICHTEN, AL DAN NIET VERPAKT' uit de oorspronkelijke definitie zijn verdwenen.
Als zwak en misleidend argument werd door de politiek de volgende woorden gebruikt: 'Hiermee is niets anders beoogd dan een bondiger en meer eigentijdse formulering te geven'.
Een telefoongesprek, brief, telegram, e-mail, whatsapp, twitter, facebook, sms etc. zijn alle berichten die onder de oorspronkelijke definitie van het begrip 'brieven' vallen en waarvoor betaald dient te worden.
Terugvordering van de onterechte verleende Staatssteun kan achterwege blijven wanneer de politie wijselijk gaat besluiten dat voortaan voor het gehele berichtenverkeer betaald gaat worden.
De hierdoor ontstane inkomsten kunnen, bij voorkeur, naar de VN gaan teneinde de levensstandaard in Europa en de wereld te doen verhogen met het doel, volgens de doelstellingen van het Handvest VN, het oplossen van internationale vraagstukken van economische, sociale, culturele en humanitaire aard.
Geschatte inkomsten wereldwijd: enkele duizenden miljarden euro's.
Alle landen kunnen gebruik maken van de inkomsten uit het berichtenverkeer, mits die landen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (VN) aanvaarden als ENIGE Verklaring van de mensenrechten.
Een mogelijke bijdrage en advies.