Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats rotterdam
Datum 3 november 2023

Vraag1

Geen specifieke vraagstelling. U kunt reageren op alle onderdelen.
Het is triest en zorgwekkend dat de overheid zo omgaat met de zzp'ers in welke branche dat ook mag zijn.
Als zzp'er maak je bewust de keuze om te gaan werken voor jezelf. Nu proberen ze er alles aan te doen om het niet meer aantrekkelijk te maken om te werken als zzp'er. Ik vraag me oprecht af wat er gaat gebeuren met de bezetting in b.v. de zorg die echter al schaars is. Want hiermee creëer je dus dat er genoeg mensen zijn die zullen zeggen, ik stop in de zorg want op deze manier word ik niet meer gelukkig in het uitoefenen van mijn beroep.

Wanneer er te te korten zijn in de vakantie periodes vooral de zomer vakanties, staan zowat alle zorg instellingen te springen om zzp'ers of uitzendkrachten, of wanneer er iemand langdurig ziek is of bij zwangerschapsverlof etc. Het vaste personeel kan dit niet allemaal rond krijgen, zonder alle zzp'ers, uitzendkrachten en noem het maar op kan de zorg b.v. niet draaien. We hebben elkaar gewoon nodig. Dus als jullie het voor ons moeilijk willen maken en heel veel mensen uiteindelijk zeggen prima maar dan stop ik in de zorg, en doe ik wat anders wat mij wel gelukkig maakt. En waar ik nog steeds de vrijheid heb waar ik in eerste instantie voor heb gekozen. Wie gaat dan het vaste personeel uit de brand helpen, tuurlijk er zullen nog zzp'ers over blijven maar daar red je het niet mee. Wat maakt dat vast personeel uiteindelijk overuren maakt zo creëer je alleen maar meer problemen, en zit straks nog meer personeel in de ziektewet of wat dan ook.

Lang verhaal kort: Laat ons zzp'ers gewoon ons werk doen zoals we dat al die jaren hebben gedaan, wij hebben hier niet voor niets voor gekozen. Wij hebben jullie nodig maar jullie ons net zo. Vergeet dat niet.