Wet weerbaarheid defensie en veiligheid gerelateerde industrie

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Tholen
Datum 6 juli 2024

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel Wet weerbaarheid defensie en veiligheid gerelateerde industrie? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten en/of door een document te uploaden.
Gek dat deze wet nog niet bestaat. In het kader van nationale veiligheid had dit altijd al onderdeel van de wetgeving moeten zijn. Beter laat dan nooit.
Alle signalen geven aan dat het wereldtoneel steeds meer een strijdtoneel word en politiek dus onvoldoende zal zijn. En daarom, beter mee verlegen, dan om verlegen.
Voor een productieketen zijn grondstoffen nodig. Waar komen deze vandaan, uit welke landen en wanneer komt deze toeleveringsketen in gevaar? Bij conflict met welk land? Of heeft een ander toeleveringsland wetgeving om de grondstoffen of middel voor zichzelf te houden als het zelf in conflict is? Automatisch vertrouwen op samenwerking met bondgenoten is niet gegarandeerd als deze in conflict raken.

Vraag2

Hebt u concrete voorstellen om het wetsvoorstel te verbeteren?
Zoek grondig na wat de wetgeving van andere landen zegt waarop je vertrouwt... en die onderdeel zijn van je toeleveringsketen en hoe potentiële nieuwe brandhaarden in de wereld van invloed zijn op je wetgeving nu.