Wijziging Bal verzegeling pleziervaartuigen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Ureterp
Datum 17 augustus 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op alle onderdelen van deze regeling en de toelichting.
Ik juich het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater van harte toe (hoewel de toename van de hoeveelheid waterplanten in veel gebieden desastreus is. Zowel voor de waterkwaliteit als voor de pleziervaart.
Van mij mag een vuilwatertank onder (!) de waterspiegel verzegeld worden, maar dan moet er eerst wel aan de voorwaarde worden voldaan dat tanks op een groot aantal plaatsen en zonder (noemenswaardige) kosten geleegd kunnen worden.
Voorbeeld: we hebben deze zomer een trektocht gemaakt door Groningen en Drenthe. Tussen Zoutkamp en Appingedam geen werkende installatie kunnen vinden. In Zuidlaren, Musselkanaal (verwijderd), Stadskanaal (verwijderd) Ter Apel (defect): niets. Pas in Coevorden konden we de vuilwatertank leeg laten zuigen. Er zat wel een slot op, dus afspraak gemaakt met havenmeester voor een moment van bediening.
Wij prijzen ons gelukkig dat onze boot een vuilwatertank van 400 liter heeft. De meeste boten hebben een veel kleinere tank, dus zullen ook veel vaker en pompinstallatie aan moeten doen. Deze moet dan wel werkend, makkelijk toegankelijk en gratis zijn.
Zolang een en ander niet beter geregeld is, is een verzegeling zeer onredelijk.
Tenslotte: de verzegeling moet wel voor alle boten gelden. Dus ook rondvaartboten, beroepsvaart, etc. Anders krijg je de pleziervaart niet gemotiveerd voor de extra inspanning en kosten.