Wijziging Bal verzegeling pleziervaartuigen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Wateringen
Datum 23 juli 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op alle onderdelen van deze regeling en de toelichting.
Alhoewel ik als watersporter en zwemmer schoon water een prioriteit vind, is de voorgestelde verplichting om te verzegelen technisch nog niet uitvoerbaar cq. realistisch voor kleine pleziervaart.

Een afsluiter met GPS-functie is nog niet op de markt. Daarnaast klinkt dit als een disproportioneel dure hightech oplossing voor een eenvoudig probleem. Een waterzuiveringsinstallatie is voor plezierbootjes niet realistisch: naast de kosten is hier domweg geen ruimte voor aan boord.

Ook is er geen goede oplossing voor het passeren van de 12-mijlsgrens: wordt de verzegeling dan iedere keer opnieuw aangebracht? Dit lijkt een onzinnige oplossing, voor de bühne, want dan kan er ook na directe lozing een nieuw zegel worden aangebracht.

Ik verzoek u de invoering daarom uit te stellen tot het moment waarop de wet daadwerkelijk kan worden nageleefd door welwillende watersporters, tegen proportionele en acceptabele kosten.

Het is mijn inschatting dat het nog 5 jaar zal duren voordat een technisch oplossing beschikbaar komt en nog enkele jaren nodig zullen zijn voor het inbouwen in alle zeilboten en overige plezierjachten.