Wijziging Bal verzegeling pleziervaartuigen
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Breda
|
Datum
|
1 juli 2021
|
Vraag1
Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op alle onderdelen van deze regeling en de toelichting.
Als frequent zeezeiler denk ik dat de Minister de verkeerde oplossing zoekt. Eerst zal hij een goede infrastructuur voor afbuiging aan moeten leggen. Neem Zweden als voorbeeld. Daar zijn voldoende afzuig installaties in drukke regio’s. Zolang deze er niet zijn heeft de maatregel tot verwerking aan boord ook geen enkele zin, er zijn geen handzame installaties die zuivering aan boord van gemiddelde pleziervaart mogelijk maken. De huidige installaties zijn lomp groot en vreten vooor zeiljachten te veel energie. Moeten we de motor permanent laten draaien om hieraan te voldoen. Zolang niet aangetoond is welke effecten drainage heeft van vee dat op land staat en via de afwatering in de sloten en rivieren komt en welk effect dit heeft.
Afbuiging inde havens moet anders geregeld worden, in Frankrijk heeft men hier installaties voor op de steiger, riolering op de pontons en verplaatsbare afzuig installed zonder dat men hoeft te verplaatsen.
Afsluiting op basis van gps gegevens is ondenkbaar, zijn we verplicht of krijgen we een gps van de overheid, los van het feit dat dit tegen elke privacy indruist. Moet mijn locatie dan gecontroleerd worden door de overheid. Enige oplossing is een ambtenaar op de zeesluizen engaged die mijn installatie komt verzegelen. Maar de kosten hiervan zijn niet reeel.
Kortom verdieping en goed gesprek met de watersport bracht kan misschien een oplossing bieden, maar eenzijdig doordrammen lost niets op.
Verzoek de Minister dan ook om beter zijn huiswerk te doen en met reeele haalbare en betaalbare oplossingen te komen. Maar ook eens in de winter te meten als de pleziervaart stilligt waar de verontreiniging vandaan komt.
Als we niet alle zwembaden sluiten is dit misschien ook een oplossing. Er varen meer mensen dan dat er zwemmen.