Wijziging Bal verzegeling pleziervaartuigen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Mantinge
Datum 26 juli 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op alle onderdelen van deze regeling en de toelichting.
Uw voornemen om mijn vuilwatertank te verzegelen staat haaks op de Duitse wetgeving. Bovendien zijn innamepunten in Nederland zo dun gezaaid, dat mijn vuilwatertank eigenlijk onbruikbaar is. Daarmee is mijn investering in een vuilwatertank 20 jaar gleden waardeloos en heb ik in feite geen toilet meer. Ik verwacht daarom van u, dat u uw voornemen tot verzegelen van de vuilwatertank intrekt.
Ik heb mijn ligplaats in Nieuweschans en vaar in zowel de Nederlandse als de Duitse binnenwateren. Het Nederlandse voornemen tot een wet staat haaks op de Duitse wet. Daar is immers een vuilwatertank verplicht, maar er is geen mogelijkheid tot overpompen op het Duitse riool. Lozen op rivieren en kanalen is daar gebruikelijk. Ik heb een zuigopening in boord, zodat ik mij zowel aan de Nederlandse als de Duitse wet kan houden. Met uw voornemen tot verzegelen is mijn vuilwatertank tijdens mijn tochten in Duitsland onbruikbaar. Ik kan immers nergens lozen. Uw voorstel om een reinigingsinstallatie te installeren is ondoenlijk op mijn boot van 8 meter lengte. Uw voorstel om een GPS gestuurde afsluiter te installeren is ver van de realiteit. De dagelijkse realiteit heeft mij geleerd dat het GPS signaal onbetrouwbaar is. Regelmatig staat op mijn ontvanger "poor GPS coverage". Bovendien is er binnenin mijn stalen schip geen enkel signaal te ontvangen.
Daarnaast zijn er in Nederland nauwelijks installaties waar ik kan lozen. Als ik vanaf Nieuweschans richting west vaar is de kans groot, dat ik pas in de haven van Terschelling een innamepunt tegenkom. Dat is voor mij minstens een week varen en zolang kan ik het water niet opvangen. Havens die ik onderweg aandoe als Noordpolderzijl, Schiermonnikoog en Ameland hebben geen voorziening om naar het riool over te pompen. Omvaren naar havens die wel een innamepunt hebben is niet mogelijk. Op getijdenwater dient men met weer en getij rekening te houden en niet met een aansluiting op het riool. De veiligheid aan boord is immers afhankelijk van een goede planning op basis van weer en getij en niet van een rioolaansluiting.