Berichten over uw Buurt

Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging van de Drinkwaterregeling

Ruimte en infrastructuur

In het kort

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de Drinkwaterregeling. Elke drie jaar stelt de minister de gewogen gemiddelde vermogenskostenvoet (of weighted average cost of capital, WACC) voor drinkwaterbedrijven vast. Dit zorgt ervoor dat er redelijke drinkwatertarieven in rekening worden gebracht bij de consument en waarborgt het voorkomen van overwinsten van drinkwaterbedrijven. Met de nieuwe wijziging sluit de manier van berekenen van de WACC beter aan bij de actuele inzichten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). 

Wat is het doel van de Regeling?

Het doel van de WACC is dat consumenten worden beschermd tegen te hoge tarieven die door drinkwaterbedrijven in rekening worden gebracht. Aan de andere kant beoogt de WACC overwinsten van drinkwaterbedrijven te voorkomen, maar wel op zo’n wijze dat drinkwaterbedrijven financieel gezond blijven. Soms is het door nieuwe inzichten van de ACM nodig om de wijze van de berekening van de WACC aan te passen. Dit is nu het geval voor de looptijd en de referentieperiode van de risicovrije rente.  

Wilt u reageren?

U kunt tot en met 29 juli 2024 via deze website reageren op alle onderdelen van de regeling en de toelichting. Verwacht u dat de regeling effect zal hebben op u of uw organisatie?

Reageren op deze consultatie

Reacties op deze consultatie1 openbaar

ReagerenBekijk alle reacties
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit wetsvoorstel?

Abonneer op deze consultatie

Op de hoogte blijven van wetsvoorstellen waar u interesse in heeft?

Abonneer op nieuwe consultaties