Besluit tot wijziging diverse reglementen ivm het kentekenen van landbouw- en bosbouwtrekkers

Reactie

Naam drs AT de Boer
Plaats Woerden
Datum 10 maart 2016

Vraag1

Wat vindt u van het ontwerpbesluit tot wijziging van het Kentekenreglement, het Reglement rijbewijzen en het
Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 in verband met het
kentekenen van landbouw- en bosbouwtrekkers en mobiele machines?
Ik vind de toegestane snelheidsverhoging een slechte zaak. Practisch gesproken lijkt het heel aardig: binnen de bebouwde kom alleen daar max 40km/h waar geen vermenging met (snor)fietsverkeer mogelijk is, maar die dingen tref je vooral buiten de bebouwde kom aan. Je kan net zo goed zeggen: het valt wel mee want/en op Mars mogen ze ook niet harder dan 20km. Alsof dat wat uitmaakt, want het vóórkomen daar is zeer beperkt.
Maar ik tref ze regelmatig met mijn kinderen (6 en 8) en ik sta DOODSANGSTEN uit. Intimiderend groot, (nu al) hard rijdend en de kinderen weten soms bijna uit paniek niet wat ze moeten doen. Dan remmen ze net op tijd hard af en sjezen nog met 20-25km langs je heen. Mij met rillingen achterlatend.

Tweede kamer leden: NIET doen en maak gebruik van je recht op een amendement. Snelheid beperken tot (mijin voorstel) 16km/h, als dat niet mogelijk is dan 20-25km/h en ajb een tachograaf. Dan weet die boerenknecht tenminste redelijk zeker dat hij aardig zuur is, als hij een kind in de kreukels rijdt. Of mij.

Andre de Boer - Woerden