Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging van het Besluit financieel toetsingskader pensioenfondsen in verband met toeslag vanwege voorgenomen transitie

Reactie

Naam Anoniem
Plaats lansingerland
Datum 18 januari 2022

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen van het Besluit.
Voorgenomen transitie ivm wijziging pensioenstelsel. Deze wijziging is niet rechtmatig tot stand gekomen, 105 kaderleden van de FNV vertegenwoordigen 6,5 miljoen werkenden en gepensioneerden met een pensioen. Waarvan nog geen 20% lid is van een bond. Hoe zo democratisch. een aanfluiting en diefstal van de eigenaren van het ingelegde geld. In feite achterstallig loon.
Ondanks dat de pensioenpotten uitpuilen is al sedert 2007 amper geindexeerd. Inmiddels een verlies van zo een 25% misgelopen indexatie. Pensionado's missen dat nu al, maar de nog werkenden zien dat pas als ze met pensioen gaan in de portemonnai. En dat alles op basis van foutieve uitgangspunten, te weten te lage rekenrente. Inmiddels ook al toegegeven door de ontwerper van die regels. Indexatie kan niet maar in een jaar betaalt het ABP boven op riante salarissen 1,5 miljard aan bonussen uit? Dat kan dus wel. En waarom moet de rekenwijze voor verzekeringen anders zijn? Waarschijnlijk omdat er veel geld naar de aandeelhouders moet kunnen. In het nieuwe pensioenstelsel verdwijnt het geld van de inkleggers ook naar verzekeringen, aandeelhouders, etc. NN jubelde al hierover dat het niuwe pensioenstelsel goede rendementen gaat opleveren. En dan elders in Europa? Wel daar wordt gewoon ruim geindexeerd en gaat men vroeger met pensioen dan in NL en dat alles onder dezlfde EU regels waar ook NL aan zou moeten voldoen. Dus het onrechtmatige nieuwe pensioenstelsel weg er mee. Behoudt het beste pensioenstelsel ter werel dat zelfs met het uitbetalen van achterstallige indexatie nog tot en met de huidige werkende jongeren aan zijn verplichtingen kan voldoen met een gemiddeld rendement van ongeveer 7%. En ja dat betekent wel minder voor de verzekeringen daar ze geen geld in de schoot geworpen krijgen van de rechtmatige eigenaren van de pensioen gelden. Waar van velen na meer dan 15 jaar nog steeds zitten te wachten op uitspraken en dus geld uit de woekerpolissen affaire. En o ja die waren van verzekeringen geloof ik.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht