Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek in verband met het beperken van de compensatieregeling transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid tot kleine werkgevers

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Stein
Datum 25 februari 2025

Vraag1

Geen specifieke vraagstelling. U kunt reageren op alle onderdelen.
Hoe kunnen we nu rechtvaardigen dat alweer met 2 maten wordt gemeten? Of het nou een groot of klein bedrijf betreft, de motivering om wel of niet een compensatieregeling toe te passen dient volledig los te staan van de grootte van een bedrijf. En ja, ik begrijp heel goed dat dit voor een klein bedrijf wellicht heel moeilijk is, maar in ons bedrijf met ca. 45 medewerkers is het dat eveneens. Wij zullen derhalve noodgedwongen terugvallen op de slapende dienstverbanden met alle gevolgen van dien.
Ik adviseer derhalve nog eens goed te kijken naar het probleem in de bron. Een transitievergoeding is primair bedoeld om van werk naar werk te kunnen gaan. Daar is ook niets mis mee! Indien echter, zoals in heel veel gevallen dit bedrag gebruikt wordt om privé wensen in te vullen maken we de verkeerde keuzes.
Waarom moet overigens iemand die een IVA-uitkering krijgt nog een transitievergoeding krijgen? Er is immers vastgesteld dat deze persoon duurzaam arbeidsongeschikt is en niet meer van werk naar werk kan gaan!
In onze branche zien we steeds meer werkgevers die door dit soort regels en hieruit voorvloeiende hoge kosten geen medewerkers meer willen aannemen. Hiermee zijn we ons land volledig aan het uithollen en gaan we de concurrentie met de ons omringende landen compleet verliezen!