Nota van wijziging Wet regulering sekswerk

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 24 januari 2023

Vraag1

Wilt u reageren op de nota van wijziging bij het wetsvoorstel regulering sekswerk? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Ik vind het goed dat er een vergunningplicht is, maar uit ervaring kan ik vertellen dat dit enkel een kwestie is van administratieve vaardigheden.

Naar mijn mening moeten er ook fysieke controles plaatsvinden, waar niet alleen naar het papierwerk wordt gekeken, maar ook dat er streeksproefgewijs gesprekken worden gevoerd met de sekswerkers. Het is ook belangrijk dat zij een psychologische test ondergaan en dat zij de mogelijkheid hebben om zich te verzekeren tegen onder anderen aantrekkelijkheid en rechtsbijstand.

Naar mijn mening kent deze doelgroep nog veel te weinig bescherming en weten ze te weinig over hun rechten en met name hoe belangrijk een goede (mentale en fysieke) gezondheid is.

Verder denk ik dat er ook een actief beleid moet zijn, over het bieden van een perspectief. Bijna niemand die in deze industrie doet het omdat deze het graag wil.

Voor deze doelgroep moet er ondersteuning zijn, bijvoorbeeld maatschappelijke ondersteuning, begeleiding richting de toekomst, met daarbij een opleidingsplan en eventueel een verplichte vakbond.