Wijzigingsregeling terugverdientijdmethodiek en randvoorwaarden onderzoeksplicht

Reactie

Naam ADvies en Avontuur voor duurzaam wonen - voedsel - aarde (W-w-warmtepomp met PVT-panelen verbruikt minder Ad van Dortmont)
Plaats Nijmegen
Datum 26 september 2022

Vraag1

Eenieder wordt uitgenodigd te reageren op het voorstel en dan met name op de onderdelen:
-De aanpassing van de terugverdientijdmethodiek om de terugverdientijd voor hernieuwbare productiemaatregelen te bepalen.
-De randvoorwaarden voor het onderzoek ter verduurzaming van het energiegebruik.
-Het voorstel om bij het onderzoek te mogen rekenen met de eigen energieprijzen in plaats van de in de regeling vastgestelde prijzen.
1. Bijdrage internetconsultatie Beleidsprogramma Klimaat, Omgevingsregeling Energie en NOVi/ NOVEX.

>> Wilt u aub onderstaande verwerken, voordat rapportages en beleid naar de Tweede Kamer gaan én er over publiceren?

"Mijn" Plan Duurzaam Sociaal NL gaat over beter Klimaat-, Voedsel- en Woonbeleid door beter letten op efficiency van gasloos verwarmen & koelen. En boeren helpen bij stikstof.
Zo verbruikt water-water-warmtepomp met PVT-zonpanelenbron 1,5x minder stroom dan "de" lucht-water-warmtepomp met ventilator-luchtbron en PV-zonpanelen.
Zie wetenschappelijk onderzoek PVT voor 1 woning op BCRG.nl en berekeningen van installateur in mijn Plan. Voor PVT-warmtenet TU Delft & Deltares op DeZonnet.nl.
PVT-panelen maken van licht stroom (PV) en de radiateuren daarachter, halen warmte (T) uit buitenlucht. Ook in donker en bij kou. De afgelopen decennia zijn al vele gebouwen, industrie en boerderijen voorzien van PVT-installaties.

Meer uitleg, wetenschappelijk onderzoek, beleidstips en consumentstap in "mijn" Plan Duurzaam Sociaal NL
https://www.linkedin.com/pulse/stemwijzer-stop-pv-zonpanelen-en-promoot-voor-stroom-ad (tevens bijgevoegd als PDF):

a. Ministerie EZK en Rob Jetten stop aub 500 miljoen subsidie per jaar voor zonstroomakkers en geef dat aan "T" van PVT op woningen (die nu slechts 228 miljoen subsidie krijgen voor allerlei inefficiente warmtepompen en zonboilers die in NL niet genoeg zon krijgen), kantoren, sporthal, industrie etc.

b. Communiceer PVT eerlijk naar Raadsleden, omdat die in voorjaar 2022 een brief van ministeries kregen over Warmtevisies en Regionale Energie Strategieën waarin PVT niet goed vermeld stond. Voor provinciale gedeputeerden en staten kan dit vóór aanstaande verkiezingen.
Naar consumenten dienen tekst en beeld verbeterd te worden op websites van ministeries EZK & BZK, Aardgasvrije Wijken, NP-RES, campagnes zoals De Knop Om, Klimaatweek, bij belangenorganisaties zoals Milieu Centraal, Natuur & Milieu, Eigen Huis, ANWB, TV-omroepen, kranten etc etc.

c. Ministerie BZK Hugo de Jonge noem in Bouwbesluit e.d. bij "hybride warmtepomp" en "financieren van (enkel) zonnepanelen en elektrisch koken ...... via Nationaal Warmtefonds" aub hybride water-water-warmtepomp met 3 PVT-panelen die laagste totaalkosten heeft:



Hartelijk bedankt en vriendelijke groeten, Ad van Dortmont
a.van.dortmont@gmail.com +31 6 33738960 6523 LJ Nijmegen

Bijlage