Wijziging voorwaarden geslachtsvermelding geboorteakte

Reactie

Naam P. Veldhuizen
Plaats Den Haag
Datum 11 februari 2020

Vraag1

Wat vindt u van het voorstel en de toelichting daarop?
Geachte overheid,
Met klem wil ik u verzoeken uw voorstel in te trekken. Op geen enkele wijze wil ik het leed van transgenders ontkennen of ontkrachten. Maar dat betekent niet dat in de wet mogelijkheden geboden moeten worden tot geslachtsaanpassing. Dat is niet de manier om hen te ondersteunen in hun moeilijke omstandigheden.
God heeft ons als man en vrouw geschapen. Helaas is door de zondeval de ellende in de wereld gekomen, waardoor alles in de war is geraakt. Dat moeten we niet willen oplossen door in de wet mogelijkheden te bieden die lijnrecht ingaan tegen hoe God het bedoeld heeft. Hij roept ons op om tot Hem terug te keren. Maar wie God verlaat, heeft smart op smart te vrezen! Hij laat niet met zich spotten. Ook als overheid bent u aan Hem verantwoording verschuldigd.
Daarnaast maken we de problemen van kinderen en volwassenen alleen maar groter als we stimuleren dat het geslacht een keuze is en dus onzeker. Hebben we niet genoeg psychische problematiek in Nederland, doordat we niet meer gehoorzamen aan Gods geboden? Denk aan alle echtscheidingen. Alles moet kunnen en alles moet mogen, maar onze nieuwe generaties gaan er aan kapot. Geef structuur in gezin en maatschappij en dan zullen we de zegen van God ontvangen. En welke grote gevolgen heeft deze wetswijziging in het dagelijks leven! Hieronder gaat een veel grotere groep mensen lijden door ongewenste confrontaties met het andere geslacht, terwijl het de moeilijkheden van de kleine groep transgenders niet wezenlijk oplost. Bovendien kan er misbruik van gemaakt worden door kwaadwillenden die van deze mogelijkheden gebruik gaan maken op een manier die niet door de wet is bedoeld!
Ik roep u dringend op niet te rade te gaan bij eigen gedachten en oplossingen voor dergelijke problematieken in ons land, maar om God te gehoorzamen en te doen naar Zijn wetten.