Wijziging Woningwet in verband met definitie bouwwerk
Reactie
Naam
|
h p hartel
|
Plaats
|
groningen
|
Datum
|
9 juni 2015
|
Vraag1
Wat is uw zienswijze ten aanzien van dit voorstel met betrekking tot het overgangsrecht en het vastleggen van de definitie van bouwwerk?
veel woonschepen- al dan niet varend - zijn nu ook al legaal
In groningen zijn alle woonschepen opgenomen in het bestemmingsplan.
nieuwe wetgeving is dus overbodige wetgeving.
- schepen- ook die bewoond worden- en varend zijn , vallen al onder de regelgeving van het BPR en voldoen aan veiligheidseisen door het CVO. in deze regelgeving wordt het object als schip gedefinieerd.
-Bij het intrekken van de woonwagen en woonschepen wet is destijds in de memorie van toelichting bepaald dat er geen eisen van welstand aan woonschepen mochten worden gesteld. De bedoeling van dit hoogste bestuursorgaan met deze uitspraak was nadrukkelijk om de ruimte te bieden aan een kleine groep Nederlanders voor hun woonvorm . het opnemen van -varende - woonschepen in het bouwbesluit is hiermee strijdig .
Het historische casco aanpassen aan de maatvoering in het bouwbesluit is feitelijk onmogelijk zonder het uiterlijk van het schip aan te tasten of de bewoning nog mogelijk te maken.
er is geen rationeel argument waarom mijn historisch schip zou moeten voldoen aan het bepaalde in het bouwbesluit. kennelijk heeft de bedenker van het voorstel een andere doelgroep op het oog en zijn de gevolgen voor bewoners van varende woonschepen "collateral dammage". dit kan niet waar zijn in nederland !
de plaatselijk wetgeving geeft voldoende rechtszekerheid - in alle opzichten .
het opnemen van de woonschepen in het bouwbesluit is een verkeerd gebruik van de wet en een aantasting van de huidige rechtspositie van de bewoners.
H.P. Hartel- aan boord motorschip De Toekomst, Van Goghstraat 1001, Groningen