Wet op de politieke partijen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Assen
Datum 10 februari 2023

Vraag1

Wat vindt u van het wetsvoorstel Wet op de politieke partijen?
Meer transparantie lijkt mij een goed ding, zeker veer het terug dringen van coruptie
Het verbieden van partijen lijkt mij dan weer een eng en gevaarlijk idee.

Dit soort verboden zijn een korte termijn oplossing om van onwenselijke partijen af te komen. Echter neemt het de gedachte en de steun niet weg. In de toekomst is het ook nog eens denkbaar dat een regerende macht deze wet gaat misbruiken tegen politieke tegenstanders wat een ernstige bedreiging voor onze democratie zal zijn.

Daarnaast lost het niets op. Het verbieden van de pedo partij bijvoorbeeld is leuk maar lost natuurlijk niet het probleem op.
De partijen waar de huidige regering graag vanaf wil hebben een achterban die ontstaat door de verdeling die de afgelopen jaren door deze regering is veroorzaakt. Het drama met de toeslagen, dossier groningen, etc
We kunnen nu wel bbb, pvv, fvd, denk, b1, ja21, volt verbieden. Maar dat resulteerde niet in meer vrede onder de bevolking. Een groot deel van de bevolking gaat dan gewoon niet meer stemmen. Wat er voor zorgt dat de kloof tussen politiek en burger alleen maar vergroot word.

Wat we moeten doen is de problemen in Nederland oplossen. Dan raken de problematische partijen vanzelf hun achterban kwijt. Verbieden is simpeler maar zeker niet democratisch.