Wet op de politieke partijen
Reactie
Naam
|
H. Pasado
|
Plaats
|
Leiden
|
Datum
|
8 februari 2023
|
Vraag1
Wat vindt u van het wetsvoorstel Wet op de politieke partijen?
Geachte Kamerleden!
Het kabinet, onder het wanbeleid van Rutte, doet al ruim 10 jaar alle mogelijke moeite om Nederland omlaag te halen naar het niveau "failed state". Dit wetsvoorstel, met de daarin opgenomen mogelijkheid van een "partijverbod op vage gronden", is daar het zoveelste voorbeeld van.
Het wetsvoorstel met de daarin opgenomen extra verbodsgronden geeft veel te veel ruimte aan rechters om de politiek onder druk te zetten, zowel door een daadwerkelijk verbod, als door de dreiging met een verbod.
De rechtspraak in Nederland is immers niet objectief, op basis van eenduidige regels. Er is altijd een element van interpretatie, waar het gaat om het interpreteren van juridische begrippen als de "grondbeginselen van de democratische rechtsstaat" of de "grondrechten". Begrippen die een kernrol vervullen in dit wetsvoorstel. Daarnaast is het een feit van algemene bekendheid dat de rechterlijke macht vol zit met rechters van linkse/globalistische signatuur. Dat komt door de wijze van benoeming van rechters, via een coöptatieclubje, de "Selectiecommissie Rechterlijke Macht".
De rechterlijke macht is één van de drie "machten". Stelt u zich eens voor dat bijvoorbeeld de leden van de "wetgevende macht", de Tweede Kamer, benoemd (!) zouden worden door een schimmig links clubje, de "Selectiecommissie Wetgevende Macht". En dan heeft Nederland de mond altijd vol van "misstanden" in Polen of Hongarije op staatsrechtelijk/juridisch gebied. Een ware gotspe.
Met dit onzalige wetsvoorstel kan er in de toekomst geprobeerd worden om bijvoorbeeld een christelijke partij te verbieden vanwege een Bijbelse visie op homoseksualiteit, met een beroep op "grondrechten". Gezien het "track record" van Rutte en trawanten is het voor de hand liggend dat dit een verborgen intentie achter het wetsvoorstel is. Zo gaat het immers "vaker": mooie praatjes vóór de verkiezingen of vóór het invoeren van een wet, en daarna de interpretatie veranderen wanneer een wet eenmaal is aangenomen.
De rechterlijke macht en de politieke macht zouden met een wet als de onderhavige nog meer dan nu al het geval is door elkaar gaan lopen.
Ik vraag daarom nadrukkelijk om tegen dit wetsvoorstel te stemmen, zolang het verbieden van politieke partijen hier onderdeel van uitmaakt!