Wet centralisatie ondersteuning onderwijs aan zieke leerlingen en studenten
Reactie
Naam
|
B.M. Groenendijk
|
Plaats
|
Lisse
|
Datum
|
15 februari 2022
|
Vraag1
Denkt u dat met de beoogde nieuwe structuur, een landelijke organisatie met een regionale infrastructuur, de positieve punten van de oude structuur, zoals nabijheid, laagdrempeligheid en snelheid, voldoende worden behouden?
Ik denk dat door centralisatie het helemaal mis gaat. Centraliseren betekend gewoon minder geld, afschaling van zorg, minder betrokkenheid, wachtlijsten ed, hoge drempel, lage snelheid etc.
Door 1 organisatie te hebben als dat mis gaat gaat het mis voor alle betrokkenen. die evaluatie moet directer en niet 5 jaar wachten dan zijn de levens van de zieke leerlingen verpest.
Het kan beter zijn dat er meerdere organisaties zijn die zich aan een richtlijn houden die met elkaar afgesproken is.
Ook zou het mogelijk moeten zijn dat er keuzen vrijheid is zodat slecht functionerende instellingen gewoon ophouden met bestaan.
of Beter gewoon geld aan de zieken leerling zelf middels een PGB oid zodat er zelf zorg ingekocht kan worden
Centrale organisatie betekend weer een extra laag waar geld heen gaat. zinloos
Vraag2
Vindt u dat met de beoogde nieuwe structuur de toekomstbestendigheid en flexibiliteit van de voorziening voldoende worden gegarandeerd?
minder flexibel omdat er wachtlijsten ontstaan, ook zal het systeem stugger worden minder kans voor kleine verbeteringen
niet toekomst bestendig
er kan beter een infrastructuur worden opgetuigd waar zorg ingekocht kan worden naar keuze
Gewoon direct geld naar de zieken leerling met ondersteuning, geld kan dan precies op de zere plek worden besteed
Organisaties die ondersteuning kunnen bieden ontstaan vanzelf met een drijfveer te verbeteren door keuzen vrijheid zieke leerling. wellicht kan de overheid hier een helpende hand bieden voor het optuigen hiervan.