Wet centralisatie ondersteuning onderwijs aan zieke leerlingen en studenten
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Apeldoorn
|
Datum
|
21 maart 2022
|
Vraag1
Denkt u dat met de beoogde nieuwe structuur, een landelijke organisatie met een regionale infrastructuur, de positieve punten van de oude structuur, zoals nabijheid, laagdrempeligheid en snelheid, voldoende worden behouden?
De consulenten OZL kunnen de verworven kwaliteiten goed meenemen in de nieuwe structuur, die een stuk overzichtelijker wordt voor de buitenwereld, omdat aal consulenten OZL in een organisatie zitten. De kunst is om in de grote groep consulenten OZL een kleinschalige eenheden te maken, waarin de menselijke maar centraal staat. In de vijf beoogde Ziezonregio's is dat heel goed mogelijk. Dit wetsvoorstel had al veel eerder gedaan moeten worden, want de winst die er nu te behalen is, was al veel eerder mogelijk geweest. Dus geen tijd meer verspelen met nieuwe onderzoeken, want die hebben geen meerwaarde.
Vraag2
Vindt u dat met de beoogde nieuwe structuur de toekomstbestendigheid en flexibiliteit van de voorziening voldoende worden gegarandeerd?
De flexibiliteit zullen alleen maar toenemen door alle formatie bij de nieuwe Stichting Ziezon onder te brengen, waardoor de formatie makkelijk is in te zetten op de plekken waar zich het meeste werk aandient. Bij verschuivingen van de populatie in Nederland (krimpregio's en groeiregio's) kan Stichting Ziezon snel en gericht reageren met herschikking van de beschikbare formatie. KlasseContact is een uniek project en zal prima verder kunnen gaan in samenwerking met de nieuwe Stichting Ziezon. Goed dat er extra aandacht komt voor het MBO, een groep studenten die OZL vaak heel hard
(nog) nodig heeft. Hopelijk wordt de wet binnenkort aangenomen zonder grote wijzigingen.