Wet centralisatie ondersteuning onderwijs aan zieke leerlingen en studenten

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Hasselt
Datum 21 maart 2022

Vraag1

Denkt u dat met de beoogde nieuwe structuur, een landelijke organisatie met een regionale infrastructuur, de positieve punten van de oude structuur, zoals nabijheid, laagdrempeligheid en snelheid, voldoende worden behouden?
Het voorliggende wetsvoorstel is het product van een zeer zorgvuldig proces waar de kwartiermaakster het werkveld van OZL uitstekend heeft verkend. Het wetsvoorstel is een erg goed kans om meer flexibiliteit en toekomstbestendigheid te krijgen, iets wat al veel eerder had gemoeten. De in jaren opgebouwde werkwijze van OZL kan zo meegenomen worden naar de nieuwe structuur, waar het gaat om nabijheid, laagdrempeligheid en snelheid. Deze wet biedt mogelijkheden om OZL snel en goed te verbeteren door alle krachten te bundelen in een Stichting Ziezon en niet meer de versnippering over de ongeveer 20 verschillende werkgevers die OZL nu heeft (OAB's en UMC's).

Vraag2

Vindt u dat met de beoogde nieuwe structuur de toekomstbestendigheid en flexibiliteit van de voorziening voldoende worden gegarandeerd?
De beoogde structuur is zeker toekomstbestendig en flexibel, omdat er veel makkelijker aanpassingen te maken zijn in de inzet van formatie, als de hulpvragen dat rechtvaardigen. De nieuwe directeur/bestuurder van Stichting Ziezon samen met de vijf regio-coordinatoren kunnen samen een klein managementteam vormen. Het project KlasseContact kan als partner van OON stoppen en een nieuwe samenwerking aangaan met Stichting Ziezon.
Kort samengevat: Snel dit wetsvoorstel aannemen, geen amendementen en zo vlot mogelijk starten in de nieuwe structuur.