Wet centralisatie ondersteuning onderwijs aan zieke leerlingen en studenten

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zetten
Datum 21 maart 2022

Vraag1

Denkt u dat met de beoogde nieuwe structuur, een landelijke organisatie met een regionale infrastructuur, de positieve punten van de oude structuur, zoals nabijheid, laagdrempeligheid en snelheid, voldoende worden behouden?
Jazeker!
Ook in de nieuwe structuur werken de consulenten onderwijsondersteuning zieke leerlingen (OZL) vanuit de regio, dus nabij de scholen en regionale ziekenhuizen. Laagdrempeligheid en snelheid kunnen behouden blijven doordat scholen/ouders/andere betrokkenen direct contact kunnen opnemen met de consulent OZL of coördinator OZL (telefonisch/per mail)

Vraag2

Vindt u dat met de beoogde nieuwe structuur de toekomstbestendigheid en flexibiliteit van de voorziening voldoende worden gegarandeerd?
Jazeker!
De nieuwe structuur is toekomstbestendig en flexibel aangezien je de 5 regio's van de Landelijke Stichting kunt zien als 5 communicerende vaten. Als er in 1 regio iets veranderd wat betreft bijvoorbeeld het aantal zieke leerlingen door de bouw van een nieuwe kliniek, kan dit opgevangen worden door consulenten OZL van een aangrenzende regio.
Nb ik vind het een heel goed plan om een landelijke organisatie met een regionale infrastructuur voor OZL op te richten! KlasseContact blijft natuurlijk een prachtige toevoeging voor de zieke leerlingen. Goed dat de mbo-leerlingen ook in aanmerking komen voor OZL. Fijn dat er in de nieuwe structuur geen vermenging meer is van publiek en privaat geld. Verder zal er meer geld beschikbaar zijn voor de zieke leerling, omdat de overhead kleiner zal zijn.