Wet Adviescollege ICT-toetsing
Reactie
Naam
|
ing. R.J.T. Van Weersch
|
Plaats
|
Sweikhuizen
|
Datum
|
17 juni 2021
|
Vraag1
Wilt u reageren op Wet Adviescollege ICT-toetsing? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Artikel 1, definitie "ICT project". Waarom pas vanaf 5 miljoen euro? Aan het einde van de rit zijn het de cumulatieve kleinere projecten die het grote geld opslokken, meestal niet die enkele grote projecten. Daarbij kan men die grens eenvoudig omzeilen door projecten, duurder dan 5 miljoen, op te splitsen in kleinere projecten. Creativiteit kent geen grenzen.
Artikel 2, punt 6. De eisen waarin de "deskundigen" moeten voldoen, staan niet SMART omschreven. Niet gekwantificeerd, geen ondubbelzinnige concrete eisen, niet meetbaar. Zinloos.
Artikel 2, punt 7. Blijkbaar is maatschappelijke afspiegeling belangrijker dan objectieve en bewijsbare deskundigheid, want die afspiegeling staat wél enigszins meetbaar omschreven.
Artikel 7, geheel. Vrijwel onleesbaar door ambtelijk taalgebruik en kruisverwijzigen. Wie verzint dit?
Artikel 8, punten 2 en 3. Onleesbaar ambtelijk taalgebruik. Eén zin, die begint op regel 1 (onderwerp) , dan 3 regels bijzin heeft, en pas eindigt op regel 5 (persoonsvorm en lijdend voorwerp). Een zogenaamde tangconstructie en dat is iets wat je als eerste leert om niet te gebruiken, als je een cursus "leesbaar schrijven" volgt.
Artikel 13. Elke vier jaar is een erg lage frequentie voor het functioneren van een dergelijk belangrijk adviesorgaan. Dat zou ik eerder per jaar verwachten, want in vier jaar tijd kunnen er behoorlijk wat miljoenen verkwist worden.