Balanced Approach Schiphol

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Leiden
Datum 28 mei 2023

Vraag1

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op alle onderdelen van het consultatiedocument.

Minder vluchten van en naar Schiphol is een stap in de goede richting. Maar nog lang niet voldoende. Minder vluchten betekent nog steeds gigantische overlast voor bewoners in de verre regio.

Ik ben actief in de Leidse politiek en krijg met regelmaat berichten van inwoners over de overlast die zij ervaren van de vliegtuigen die landen op de Kaagbaan. Een onophoudelijk lawaai wat ervoor zorgt dat mensen geen rust meer kunnen vinden in hun eigen tuin, hun eigen omgeving en in een continue stand van paraatheid verkeren. Dat is slecht voor de gezondheid, nog los van de emissies die worden uitgestoten door diezelfde vliegtuigen.

Die inwoners moet ik echter elke keer vertellen dat wij vanuit Leiden weinig inspraak hebben. Ja, we zitten in een gezamenlijk overleg met een stuk of 20 gemeenten maar omdat wij 'ver weg' liggen, telt onze input niet zwaar mee. Omdat de gedachte is dat wij hier in Leiden geen overlast kunnen ervaren. Maar de waarheid is dat dat wel degelijk aan de hand is.

Daarom het verzoek, namens vele inwoners vanuit Leiden, maar ook omringende gemeenten zoals Oegstgeest en Warmond, verminder alsjeblieft het aantal vluchten van en naar Schiphol. Vanwege gezondheidsredenen, geluidsoverlast en het klimaat.